Hvordan Program en syv Segment LED-skjerm med desimaltegn

February 12

Hvordan Program en syv Segment LED-skjerm med desimaltegn

En syv-Segment LED-skjerm, med et desimaltegn, kan betraktes som en enhet som inneholder åtte forskjellige LED (Light Emitting Diodes). Det er sju lineær LED segmenter, som brukes til ulike alfanumeriske tegn, og det er en runde LED, som brukes som desimaltegn. Programmering skjermen er bare et spørsmål om sending spenning eller ikke sende spenning til riktig lysdioder. Men det er to forskjellige typer syv-segmentet viser (felles katode og felles Anode) og ledningene vil være litt forskjellige for hver.

Instruksjoner

• Få datablad for syv-segmentet visning. Finne ut om skjermen er felles katode (CC) eller felles Anode (CA) og finne pin beskrivelsen. Identifisere pinnene merket "Kopi" eller "CA." Det kan være to pinner, men du må bare bruke en.

• Uten å bruke kraften til brødfjel, koble én av CC pinnene til den negative siden (krets bakken) av 5-volts strømforsyningen. Hvis skjermen er CA, koble en av CA pinnene til den positive siden av strømforsyningen.

• Identifisere pinnene merket "a" til "g" og PIN-koden som er merket "dp." Ta åtte motstander (330 ohm) og koble en gren (pin) i hver motstand til hver av de åtte pinnene på skjermen. Plugg den andre etappen av hver motstand i et område av brødfjel som ikke er koblet til noe annet eller la den frakobles.

• Hvis skjermen er CC, koble en ende av en wire til den positive siden av strømforsyningen. La den andre enden av kabelen koblet. Hvis skjermen er CA, koble ledningen til den negative siden av strømkilden, forlater den andre enden kobles fra.

• Koble strøm til brødfjel og trykk frakoblet slutten av strømkilde ledningen til frakoblet beinet av en motstand. Du burde se tilsvarende segmentet lys på skjermen. Prøv dette med hvert segment og prøve den med desimaltegnet. Hvis noe ikke lys, kontroller tilkoplingane og Gjenta testen.

• Koble åtte ledninger fra positiv eller negativ (avhengig kopi eller CA) til frakoblet endene av hver motstand. Displayet skal nå vise hvor "8," med et desimaltegn. Eksperimenter med forskjellige tilkoblinger til ulike bokstaver og tall med eller uten desimaltegnet.

Tips og advarsler

  • 1. i CC displayet brukt fem Volt (positive side) lys segmentene. I CA displayet brukes null Volt (negativ side eller krets bakken) lys segmentene.
  • 2. åtte svitsjer kan også brukes i stedet for kabler. Dette vil gi en visuell representasjon av digital logikk (på og av, enere og nuller) involvert i avansert syv-segmentet programmering.
  • 3. mer avansert programmering kan gjøres med transistorer, en syv-segmentet dekoder chip eller en microcontroller.
  • 4. annen verdi motstander vil gjøre segmentene lysere eller dimmer, av varierende gjeldende.
  • 5. det kan hende at skjermen er litt svakere når alle segmentene er tent. Dette er normalt fordi skjermen tegner den nyeste fra fem-volts strømkilden.
  • Bruk alltid motstander for å begrense den gjeldende går inn i skjermen. Hvis et segment er mye lysere enn andre, hvis det er en annen farge eller hvis det er varmt å ta, umiddelbart slå av strømmen og kontroller tilkoplingane.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com