Hvordan fungerer en avstandsmåler Reticle?

July 24

Hvordan fungerer en avstandsmåler Reticle?

Rifle omfang grunnleggende

Den grunnleggende formen av rifle omfang er en enkel galilesiske teleskop med en konkav linsen og en konveks okularet. Disse optikk samle og konsentrere seg lys forstørre et bilde. Rifle omfang deretter bruke reticle eller "siktet" som de er mer vanlig kjent som sikter hjelp. Mest moderne områder har justerbar forstørrelse, samt mekanisk kompensasjon for skyting problemer som windage og bullet drop. For nøyaktig skyting, må en rifle omfang være riktig justert ved hjelp av en enhet som kalles en boresighter.

Rangefinding prinsipper

En måte å finne området i feltet er å gjøre et anslag med et enkelt prinsipp: som et objekt vises større eller mindre er proporsjonal med avstanden. Hvis det finnes et objekt på feltet og et grovt anslag kan gjøres på størrelse - for eksempel gjerdestolpen eller mais stengel - så tilsynelatende størrelsen kan brukes til å foreta en gjetning om hvor langt er det. Avstandsmåler trådkors bruke samme prinsipp.

Avstandsmåler trådkors

Det første du må forstå om rangefinding omfang er at de alle har en enkelt forstørrelse på som reticle fungerer. Dette er vanligvis x 10 for militære omfang, men sivile områder har ofte andre innstillinger. Rangefinding reticle er ubrukelig med mindre forstørrelsen angis riktig. Reticle har måle aids merket, enten i form av luker eller barer eller begge, som vil hjelpe øyet å gjøre lett størrelse mål. Dette er tilpasset til noe som er lett funnet av skytteren og vanligvis samme tilnærmet størrelse. Mange jakt områdene med rangefinding trådkors bruk "hjort brystet" trinn, for eksempel. Dette er skalert til den gjennomsnittlige størrelsen på en hjort brystet. Sammenligne hvor mange Luke merker eller barer hjort brystet opptar på riktig forstørrelse forteller skytteren hvor langt unna målet er. For eksempel hvis hjort brystet opptar 1 1/4 barer, er det omtrent 400 verft unna. Hvis det tar 2 1/2 barer, er det 200 verft unna.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com