Motoren komprimering spesifikasjoner

May 27

Motoren komprimering spesifikasjoner

En bil eller lastebil motoren trekker en blanding drivstoff/luft i forbrenning chamber og komprimerer det før avfyring; dvs presser stempelet drivstoff/luft blandingen i den minste plassen som kan effektivt støtte tenning. Formålet med komprimering er å pakke drivstoff molekyler så nær hverandre som mulig slik at tenningen vil utøve det mest presset mot toppen av stempelet.

Kompresjon

Designerne av søkemotorer bruker uttrykket "komprimeringsforholdet" måle komprimering som brukes av en bestemt motor. De måler mengden forbrenningskammeret når stempelet er på det laveste punktet og volumet når stempelet er på sitt høyeste punkt og sammenligne de to tallene. For eksempel i en 427 kubikk tommer V-8 motoren, kan volumet av hver forbrenningskammeret måle 55 kubikk inches på den maksimale størrelsen og fem kubikk inches når stempelet er helt til toppen. Komprimeringsforholdet ville være 10-til-1.

Måle komprimering

Komprimeringen i en forbrenningsmotor chamber er vanligvis rundt 200 pounds per kvadrattomme, avhengig av motordesign. En mekaniker fjerner en tennplugg fra sylinder og skruer en passende knyttet til slangen av en komprimering testen måler i tennpluggen hullet. En mekaniker snur motoren over uten å starte den. Komprimering test måleren viser psi av sylinderen. Fattigste resultater sylinderen bør være innen 20 prosent av beste og alle sylindere i ti prosent av de av produsenter spesifikasjonene.

Eksempler

Bensinmotorer bruker komprimering prosenter mellom 7.5-til-1 og 13-til-1 avhengig av karakteren bensin brukes. Dieselmotorer, avhenger av komprimering til å sette av drivstoff. Som luften er komprimert, varmer den. En dieselmotor har en komprimering av 14-til-1 til 23-til-1. Stempelet komprimerer luften inne forbrenningskammeret før drivstoffet er sprayet inni. Temperaturen i luften er høy nok til å antennes drivstoffet umiddelbart.

Kompleksiteten

Stempler og topplokk er sjelden flat. Søkemotor designere skjære ut spesielle hul i stempler og endre formen på toppen av sylinderen gjøre forbrenning mer fullstendig. Designere vil blandingen drivstoff/luft å virvle rundt i en sirkel eller flytte raskt fra en side av forbrenning kammer til den andre. To forbrenningskammer med samme komprimeringsforholdet vil ikke nødvendigvis produsere den samme hestekrefter.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com