Er det lovlig å kopiere DVDer for personlig bruk?

May 26

Er det lovlig å kopiere DVDer for personlig bruk?

Kopiere DVDer er et omstridt tema. Motion Picture Association of America (MPAA) holder stillingen som kopiering av en DVD grunn er ulovlig, og forbeholder retten til å tiltale for dette. MPAA bruker Digital Millennium Copyright Act (DMCA) til å håndheve sine rettigheter gjennom domstolene. I noen tilfeller, men er det lovlig å kopiere en DVD.

Kommersiell bruk

Kopiere en DVD for kommersiell bruk er ulovlig under DMCA. Kommersiell bruk inkluderer kopiering for salg til andre, samt å lage kopier vise offentlig. Spille disse kopiene kommersielt er brudd fordi skaperne av arbeidet ikke er kompensert når de vises.

Personlig bruk

Under DMCA er det lovlig å kopiere en DVD for personlig bruk. Å kopiere bruke i stedet for opprinnelige, for å unngå skade den opprinnelige platen er akseptabelt. Å kopiere lagre, i tilfelle du mister det opprinnelige eksemplaret er også tillatt. Å lage en kopi å gi til en venn anses ikke personlig bruk, og er teknisk en krenkelse av DMCA.

Betraktninger

Kopiere DVDer kan være en ressursoperasjon. De fleste kommersielle DVD inneholder rundt 8 gigabyte med data. Du må ha tilstrekkelig lagringsplass, spesielt hvis du holde kopiene du på harddisken. Videre må en moderne prosessor og minst 2 GB minne slik at prosessen med å kopiere tar en rimelig tid.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com