Hva er en vektor grafikk Editor?

May 31

Hva er en vektor grafikk Editor?

En vektor grafikk editor til å opprette, redigere og eksportere vektorgrafikk. For å forstå hvordan en vektor grafikk editor fungerer, må du først forstå hva en vektorgrafikken er, og hvordan er det forskjellig fra andre bildeformater. En vektor grafikk editor tolker vektor grafikk koden og viser det som et visuelt objekt, gjør det enklere å manipulere.

Vektorgrafikk

Hovedforskjellen mellom en vektor grafikk og punktgrafikk bilder som PNG, JPG og GIF er at vektorgrafikk opprettes med flere poeng. Disse punktene er deretter koblet sammen med linjer å skape grunnlaget for grafikken. Når disse linjene er trukket, kan de bli fylt med en heldekkende farge eller gradering. Måten vektorgrafikk redigeres er ikke ved å gjøre hele bildet, men ved å flytte disse enkeltpunkt i en riktig figur.

Forskjeller

Fordi de er en rekke punkter, har vektorgrafikk en uendelig oppløsning. Dette betyr at de kan skaleres til alle størrelser uten bli uskarpt eller nedverdigende i kvalitet. Vektorgrafikk har imidlertid også glatt, men begrenset, farger. Figurer kan fylles ut, og graderinger kan legges til, men fargen kompleksiteten i et levende bilde vil være for mye for vektorgrafikk å håndtere, og programvaren vil enten kjører sakte eller fargene vil ikke bli skikkelig representert. Designere bruker ikke vektorgrafikk vanligvis for fotorealistiske bilder.

Vektor grafikk redaktører

Verktøyene som leveres av vektor grafikk editor fokus på manipulering av de ulike punktene som utgjør vektorgrafikk. Disse verktøyene kan du flytte poeng, bøye linjer mellom punktene og fyll i områdene mellom linjene. De har mange likheter med andre grafikk redigering programmer, for eksempel en farge hjul eller linje verktøyet, men mangler andre funksjoner, for eksempel pensel. Pensel verktøyet vil bare ikke fungere vektorgrafikk, siden det er bare kunne fylle i delene mellom linjene med farger, ikke ett område.

Eksportere

Bruke vektorgrafikk, må du bruke din vektor grafikk editor til å eksportere filen. De vanligste filen du eksporterer til er en EPS-fil. Denne filen er nyttig for å sende til andre mennesker, som det kan redigeres senere på noen vektor grafikk editor og er en relativt liten filstørrelse. Du kan også eksportere til en SVG vise din vektor på Web og redigere det senere.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com