Deler av en påhengsmotor

June 5

Påhengsmotorer er motorer montert på utsiden av en båt. Gass-drevet forbrenningsmotor er overveldende valg i utformingen av utenbordsmotor og har samme systemene som alle forbrenningsmotorer: eksos, tenning, smøring og fremdrift. Det er selskaper som produserer diesel utenbordsmotorer men diesels brukes hovedsakelig som innenbords motorer. Det er to forskjellige typer påhengsmotorer, to-takts og fire-takts.

Påhengsmotor

En påhengsmotor må oppfylle fire behov, ifølge Ed Sherman i sin bok, "utenbordsmotorer: vedlikehold, feilsøking og reparasjon": innrømme, Komprimer ignite en blanding av drivstoff og luft og fjerne de brente gassene som skyldes forbrenning. Hele denne prosessen utgjør en syklus og er gjennomført som følger: et stempel passer inn hver sylinder og når drivstoff eksploderer på stempelet, det er tvunget ned inn i sylinderen, en handling som roterer en Veivaksel, igjen skyve stempelet tilbake opp inne i sylinderen.

To-takts og fire-takts motor

De to typene påhengsmotorer, to-takts og fire-takts, tilsvarer antall ganger stempelet flytter inn i sylinderen å fullføre syklusen. Ifølge Sherman, er i en to-takts motor, syklusen fullført med to strøk med stempelet i sylinderen--en opp og ned. I en fire-takts motor fullfører stempelet fire slag for å fullføre syklusen, to opp og to ned.Mens hver påhengsmotor består av de samme delene er komponentene som gjør totaktsmotor unike hull eller porter i sylinder veggene. Richard Thiel forklarer "Holde din påhengsmotor kjører" disse hullene at luften skal inn og ut sylinderen gir tidspunktet nødvendig for forbrenning. Dermed kombineres inntak og komprimering i ett strøk, og makt og eksos i andre slag.En typisk firetaktsmotor har samme deler som to-takts motor bortsett fra at i en firetaktsmotor er det poppet ventiler topplokk at luften skal inn og ut i stedet for sylinder hullene av to-takts.

Drivstoff System

En påhengsmotor drivstoffpumpe sender drivstoff fra tanken gjennom en membran i pumpen, skille veivhuset siden fra pumpen siden, ifølge Thiel. Enheten fungerer på press stigende og fallende, som genereres av stempelet flytte opp og ned i crankcase. Det er enkelheten i denne utenbordsmotor system som sikrer pålitelighet og det er sjelden at en utenbordsmotor drivstoffpumpe mislykkes. På den negative siden er på grunn av sin lille størrelse, utenbordsmotor drivstoffpumper ikke trekke drivstoff helt fra tanken. De trenger å være primet manuelt ved hjelp av en klem pære i gassledningen. Når primet, reiser drivstoff gjennom flapper ventilen i forgasseren der det er blandet med luft og sendt i motoren. I tilfelle motoren er kald, har påhengsmotorer en andre flapper ventil oppstrøms fra på forgasseren, kalt choke platen. Det aktiveres en Magnetventil, som åpner gass når nøkkelen er aktivert. Thiel rapporterer at nyere utenbordsmotorer har magnetventil-opererte systemer som skyter gass i forgasseren, eliminerer behovet for en choke plate.

Tenningssystemet

Det finnes tre typer utenbordsmotor tenningssystem: svinghjul magneto med breaker poeng, den samme uten breaker poeng og kondensator utslipp tenning (CDI). Alle tre er plassert under svinghjulet og moderne utenbordsmotorer bruke CDI systemet, som kan produsere opptil 40.000 volt.Ignition systemer inkluderer også permanent flytting og stasjonære magneter som passerer lade gjennom motoren og tennplugger; de er laget for å fokusere gnisten og antennes drivstoff/luft blandingen.

Cooling System

Prinsippet bak kjølesystemet er å sikre at det er en balanse mellom mengden varme en motor produserer og bruker deretter. Utenbordsmotorer bruk vann til å trekke vann fra en inntaket porten og sirkulere det interne makt hodet hulrom. Thiel beskriver vannpumpen, som opptrer som en varmeveksler som overfører varme fra en del av motoren avkjøle vannet rundt båten. Andre deler av kjølesystemet inkluderer termostaten, som "begrenser kjølevæske flyten hastighet oppvarming og hjelpe motoren opprettholde et minimum temperatur."

Eksos, smøring og fremdriftssystemer

Systemet på en påhengsmotor blander avgasser med vann og utgivelser den på utsiden, enten gjennom propellen eller en eksos omkjøringsvei avlastningsåpningen høyere på motoren. Det er viktig at denne porten være over vannlinjen å gi vann og gass til å flykte.Smøring system i en to-syklus påhengsmotor krever olje legges til gassen enten ved å helle den i drivstofftanken eller ved hjelp av en pumpe som trekker oljen fra en ekstern reservoar. Dette er ikke nødvendig i firetaktsmotoren, ifølge Sherman, fordi deres smøresystemer er under trykk med konvensjonell oljepumpe.Thiel beskriver fremdriftssystemer i en motor som overføre strøm ned en vertikal aksel og gjennom et 90-graders gear sett. Den artikulerte kraftsystemet lar propellen flytte siden for styring og pivotere opp og ned trimming og vippe; den inneholder lignende mekanismer for å endre retning av propellen som en overføring i en bil.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com