Gass og Diesel kjørelengde

August 23

Gass og Diesel kjørelengde

Gass versus diesel: er det en forskjell i produksjon og kjørelengde effektivitet? Mange drivere ønsker å tror. Men er sannheten egentlig avhengig av hvilken faktor du analysere den drivstoff kilden med. Og husk, basert på et kjøretøy 10 år siden er sannsynligvis utdatert. Betydelig motor design forbedring har oppstått siden da.

Bakgrunn

Diesel har alltid hatt en dårlig rap som drivstoff kilde. Det stinker, det setter ut mye eksos røyk og motorer koste mer. Som et resultat rykket hvilken drivstoff hovedsakelig til tunge kjøretøy eller industrielle bruk. Men er det fortsatt ganske mye av krysset og motor type konkurranse på ¾ - og 1-tonns lastebil nivå. Så påvirkes kjørelengde output ikke bare av drivstoff type, men også av kjøretøy kategorien valgt.

Kraftproduksjon per Mile

Både gass og diesel kan produsere kraft og dreiemoment i en motor Hvis riktig utforming. Når det gjelder akselerasjon gass motorer vil gjøre bedre turtall raskere og nå høy effekt band raskere enn diesel. Fra en 0 til 60 mph hastigheten øker, vil gassmotorer vinne hver gang. Resultatet kan gass dekke avstand raskere i den korte perioden.Men hvis du leter etter makt haling og tauing, blir diesel champ. En dieselmotor krever en høyere komprimering å få drivstoff brenne. Derfor trenger dieselmotorer rev veldig mye for å produsere rikelig med kraft. Denne kraften konvertert til hale og tauing fungerer helt fint med store belastninger. Så hva dieselmotorer gi opp i akselerasjon, få de tilbake nok i Last styrke og haling. Resultatet kan diesel dekke mer miles på lang sikt.

Drivstofføkonomi

Den kjemiske naturen gir diesel mer energi i samme mengde drivstoff container enn vanlig bensin. Forskjellen er om lag 20 prosent mer energiproduksjon per gallon. På drivstoff forbruk basis, vil dieselmotorer få mer igjen for pengene resultatet. Flipside er imidlertid at diesel drivstoff kostnader mer per gallon; Dette brukt ikke å være tilfelle, men tidene har forandret seg. Så kan hva som er oppnådd i ytterligere energi få penger ved pumpen. Men på en kjørelengde basis diesel vil ta deg lenger for samme størrelse drivstofftanken. Dette kan gjøre en stor forskjell i bruk og besparelser i lommeboken over levetiden til bilen eierskap.

Vekt

Dieselmotorer krever mer og tyngre. Resultatet veie motorer betydelig mer enn deres bensin fettere. Dette resulterer i mer drivstofforbruk å presse samme belastning og kjøretøy samme avstand som en bensinmotor. Vekten forskjellen er en hemsko på kostnadene for drivstoff per mile som, mens det har ingen innvirkning på effekten av drivstoff, gjør diesel kjøretøy koste mer per mile drevet.

Konklusjon

Det er ingen hendene ned vinner mellom gass eller diesel i kjørelengde fordi hva som fungerer for en sjåfør kan være irrelevant i funksjonen for en annen. Drivere må først finne ut hva de vil ha en bil å gjøre. Deretter kan drivstoff kilde og kjørelengde ytelse være en sekundær faktor i sammenligne to forskjellige kjøretøy motorer i samme funksjonelle kategori bruk (i.e. lastebil versus lastebil) eller tauing pakken versus haling.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com