Hva er en Crossover bil?

October 10

Hva er en Crossover bil?

Overganger (CUVs) er kjøretøy er stylet ligner SUV (Sport Utility kjøretøy), men er ikke bygget på en typisk SUV eller lastebil chassis. Overganger er bygget på bil eller minivan plattformer, og har skrå kroppspleie. Overganger har strømmet i popularitet de siste årene, og auto produsenter har ledet mot dem og fra tradisjonelle SUVer.

Historie

Begrepet "crossover" bilen var opprinnelig en markedsføring begrep, men har blitt en full klasse kjøretøy. Overganger er blitt bygget siden midten av 1990-tallet, men ble ikke merket slik til tidlig på 2000-tallet. Overganger er generelt referert til av deres skrånende kroppen designs, men noen SUV stylet kjøretøy bygd på en bil jegeren anses en crossover av industristandarder.

Konstruksjon

Overganger er bygget på en unibody-kabinettet, ligner på biler, i stedet for kroppen på ramme design som er vanligvis tilknyttet SUVer. Kroppen på rammen tegning er også kjent som en lastebil chassis, knytte SUVer lastebiler mer enn biler, til tross for deres vogn-lignende kamper. Overganger benytte vanligvis forhjulstrekk, tvers montert 4-sylindret eller 6-sylindrede motorer, i stedet for 8-sylindret motorer ofte funnet i SUVer.

Fordeler

Fordi overganger benytte en bil chassis, en mer bil-lignende tur og håndtering er vanligvis funnet når kjøre overganger. Den lavere egenvekt forbundet med «unibody»-konstruksjon, forbedrer også drastisk drivstofføkonomi av en crossover kjøretøy versus tradisjonell SUVer. Kryssover kjøretøy pleier å være mindre kostnadskrevende å produsere fordi bygge en unibody kjøretøy krever mindre fabrikken verktøy og utvikling enn å bygge en kropp på rammen kjøretøy. Den lavere utviklingskostnader vanligvis gjenspeiles i MSRPs av kjøretøy, gjør kostnadene mer attraktive for forbrukerne.

Ulemper

Kryssover kjøretøy pleier å ha mye lavere tauing evne enn kroppen på frame SUVs fordi deres «unibody»-konstruksjon ikke er bygget for maksimal tauing kapasiteten. De har også vanligvis mye lavere grense for off-road behandling, hvis noen i det hele tatt.

Markedstrender

Som prisen på drivstoff har steget, har vanligvis salg av kryssover kjøretøy steget med den. Mange bilprodusenter er shying unna tradisjonelle SUV produksjon og flytter produksjonen til overganger.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com