Yamaha R1 Engine spesifikasjoner

August 9

Yamaha R1 Engine spesifikasjoner

Yamaha R1 har blitt en populær sykkel for sin kraft og fleksibilitet. Med en ny motor introdusert i 2009, har R1-varianten blitt leder for top-of-the-line motorer i bransjen. Yamaha R1 er en av de mest ettertraktede sportbikes på markedet.

Grunnleggende

Yamaha R1 motoren er en firetaktsmotor innsprøytning, væskekjølt 998cc. Denne motoren er en 16-ventilers motor med innsugsventilene laget av lette Titan. Streken er 52.2 mm, mens komprimeringsforholdet er 12,7 til en bar av denne motoren er 78mm. Overføring som driver denne motoren er en seks-speed med en multi plate slipper clutch. Endelige stasjonen er en O-ring.

Veivaksel

2009 Yamaha R1 var den første motorsykkelen produseres med et kors fly Veivaksel, teknologi avledet fra M1 MotoGP rase sykkelen. Denne nye Veivaksel oppretter ujevn avfyring intervallene mellom kobler stenger, sammenlignet med sammenkoblede avfyring i andre sykkel motorer. Dette skaper en jevn bygning dreiemoment i stedet for dreiemoment svingninger typisk med andre motorene. Dette gjør at lineær strøm leveres til sykkelen mens akselererende ut av hjørnene.

Yamaha Chip kontroll

Yamaha R1 er utstyrt med "Chip kontrollert Throttle," som bruker sensorer for å styre volumet drivstoff injiseres i motoren. Rytterens gass bestemmer størrelsen på Gasspjeld åpning som igjen kontrollerer mengden luft presset inn i motoren. Regulering av åpningen av Gasspjeld oppretter maksimal motorrespons for alle RPM og hastigheter. Den andre brikke kontrollert komponenten er Yamaha Chip kontrollert inntak. Dette systemet kan utvide makt spre å bytte plasseringen av hastighet stabler, som beveger det inntak spor mellom 65mm og 144mm. Dette maksimerer utgangseffekt basert på behovene til motoren. Bemerkelsesverdig er også Yamaha D-modus, en drivende modusvelgeren som kontrolleres av rytteren å få de beste throttle svarene for typen ridning de ønsker. D-modus har både en sport-respons og en skarp-respons-modus som styrer den Yamaha Chip kontrollert Throttle for optimal ytelse i ulike kjøreforhold.

Strøm

2009 Yamaha R1 motoren gir 180 hk ved 12 500 rpm og 85 fotpund dreiemoment på 10 000 rpm. Den forrige motoren for 2008 R1 produsert 178 hestekrefter og 83 fotpund av dreiemoment. Topphastigheter av disse syklene er 179.9 mph for 2008 og 182.1 mph for 2009 modell.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com