Hvordan du skal betjene en datamaskin tastaturkontroll bare

June 7

Hvordan du skal betjene en datamaskin tastaturkontroll bare

Mens de fleste databrukere er mest komfortable bruke musen til å samhandle med PCen, var det en tid da mus var sjeldne og tastaturet var konge. Tidlige versjoner av Windows med en animert tutorial som forklarer hvordan du bruker en mus, men fortsatt innrømmet brukernes å gjøre alt med tastetrykk hvis de ønsket. Denne tradisjonen har fortsatt fram til i dag. Flytte markøren og klikke er den vanligste måten å gjøre ting, moderne operativsystemer fortsatt kan du bruke hurtigtaster for nesten alle grafisk-grensesnitt operasjonen---en teknikk som er ofte raskere enn musen bevegelse tilsvarende.

Instruksjoner

1 Slå på datamaskinen. Angi brukernavnet Windows når det logikk skjermen kommer opp og trykk "Enter" stedet for å klikke på pilknappen til å logge på.

2 Trykk Windows-tasten eller Ctrl-Esc"åpne Start-menyen. Bruk piltastene til å navigere i menyen, trykke "Enter" for å angi dypere menyer eller åpne et program. Navigere med denne metoden Tilbehør > Wordpad og åpne Wordpad.

3 Skrive inn tekst ved hjelp av tastaturet, og flytte markøren ved hjelp av piltastene. Hold nede "Shift" mens du trykker piltastene tekst. Bruk "Ctrl-C,'"Ctrl-X"og"Ctrl-V"kombinasjoner kopiere, klippe ut og lime inn tekst.

4 Trykk på "Alt" eller "F10" for å samhandle med det valgte programmet menylinjen. Du kan flytte det ved hjelp av piltastene eller trykk den understrekede bokstaven for hver oppføring å åpne en bestemt meny. Trykk "Alt" igjen å returnere fokus til selve programmet, eller trykk "Enter" mens en oppføring er valgt å utføre sin funksjon. "Alt-Space" vil åpne programmets systemmeny, slik at du kan endre størrelse, flytte, minimere og maksimere vinduet alle bruker bare tastaturet. Trykke "F1" helst åpnes kontekstspesifikk hjelp og 'AltF4' vil lukke gjeldende vindu.

5 Bruke andre Windows snarveier til din fordel. Disse inkluderer 'Seier-R' for å åpne dialogboksen Kjør, slik at du kan angi noen programnavnet og kjøre den, 'Ctrl-Skift-Esc"åpne Oppgavebehandling, og"Alt-Tab for å bytte mellom åpne vinduer. Hvis du bruker et program med flere dokumenter grensesnitt, for eksempel et tekstbehandlingsprogram eller en tabbed nettleser, bruk 'Ctrl-Tab for å bytte mellom dokumenter og 'Ctrl-F4' for å lukke gjeldende dokument.

Tips og advarsler

  • Mac OS X og de populære grafiske grensesnittene for Linux, Gnome og KDE har også egne hurtigtaster slik at du bruker din computer benytter bare tastaturet. Se ressurser for detaljer.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com