Slik tester en avstandsmåler linse

October 6

Slik tester en avstandsmåler linse

Selv om noen avstandsmåler kameraer digital (Leica M9 og Epson RD-1, for eksempel), avstandsmålere er i stor grad relikvier av fotografiske historie. På grunn av sine enkel, men presis mekanikere er avstandsmåler kameraer veldig populært på vintage brukt markedet. Hvis du nylig plukket opp, kan det være opp til 40 eller 50 år gammel, avhengig av modell. Før du bruker skyting, er det lurt å teste grundig linsen og avstandsmåler fokus mekanismen.

Instruksjoner

Utføre tester

• Sett inn en 35mm film patron i rangerfinder kameraet. På de fleste modeller, åpne baksiden av rykk opp på film tilbakespoling knott øverst til venstre i kamerahuset. Sett kassetten i rommet, utstående slutten ned, og trykk ned på knott bakover. Filmen strekkes bak på kameraet og sett slutten på den inn takeup spolen. Fire på utløseren og fremme filmen til kjedehjul tenner engasjere hullene på filmens kantene. Lukk kameraet tilbake.

• Angi kameraets lukkerhastighet til 1 innstillingen forbi ISO av hastigheten din film (Hvis du bruker ISO 400 film, satt en lukkerhastighet på 1/500 sekund). Angi blenderåpning, eller linsen åpningen, f/16 ved å justere blenderåpningsring på objektivet. Denne kombinasjonen gir deg et stort utvalg av effektive fokus eller dyp dybdeskarphet.

• Pek kameraet mot et objekt som er sikkert mer enn 30 fot unna, for eksempel toppen av en skyskraper eller et objekt på horisonten. Se gjennom søkeren, og flytter fokusere ringe (nær baksiden av objektivet) før de to split-bildene er lagt. Dette indikerer riktig fokus. Skyte flere rammer. Dette tester kameraets evne til å fokusere nøyaktig på uendelig.

• Finn et tettere og lyse emne, som en bil eller et tre. Se etter emner som viser en rekke farger. Bringe motivet i fokus og tar flere bilder. Dette tester skarpheten og fargegjengivelse på objektivet.

• Flytte til en svak inne rommet innenfor, ideelt en med dempet belysning. Ha en assistent sitte ca 3 fot fra et vindu. Angi lukkerhastighet til 1/60 sekund og blenderåpning f/2 eller annet den største blenderåpningen linsen tilbyr. Fokus linsen og ta flere stående skudd av assistenten. Dette tester skarphet og vignettering av objektivet vidåpne. Det vil viser hvordan linsen utfører med en dybdeskarphet.

• Ferdig skyting roll. Prøv å velge en rekke ulike blenderåpning/lukkeren hastighet kombinasjoner mens skyting en rekke fag i ulike lysforhold. Ta eller sende ut kassetten et fotolaboratorium for behandling.

Vurdere resultatene

• Se på de første flere rammene av kastet. Kontroller at uendelig fokus poenget er klart og tydelig. Dette indikerer at kameraets avstandsmåler mekanismen er nøyaktig kalibrert for bruk med linsen.

• Sjekk delbildene som du skutt i trinn 4 i delen 1. Se nøye på noen harde kanter eller linjer i bildet for å bestemme hvordan skarpe objektivet er. Merk også at fargene i bildet. Om nødvendig tilbake fagene for en sammenligning.

• Se nærmere på detaljene i portrettbilder, å bedømme skarpheten på linsen mens vidåpne. Fag og detaljer, spesielt de nær rammen, vil tendere til å være litt myk--dette er normalt for alle objektiv. Også se på hjørnene av rammen og merke ingen vignettering (disig svarte kanter) som oppstår. Liten vignettering er også typisk for vidåpne linser.

• Bla gjennom resten av rammene du skutt, dømme hverandre for skarphet og fargenøyaktighet. Hvis alle vises normalt, er linsen på avstandsmåler klar for normal bruk. Hvis du merket feil i noen av testresultatene, kan du ønsker å ha kameraet eller linsen betjent.

Tips og advarsler

  • På grunn av en alder av de fleste avstandsmåler kameraer er folk som service dem få og langt mellom. Hvis du ikke finner en lokalt, spør på et kamera butikk eller besøke en avstandsmåler-spesifikke online forum.
  • Før testing, kontroller at fronten av objektivet er klar av støv eller lager flekker. Tørk glasset forsiktig bruker en linseklut eller ren mikrofiberklut.
  • Vente på en solrik, pulserende dagen for å utføre testene. Lukkeren hastighet/aperture kombinasjonene oppført i ovenfor trinn arbeidet beste under slike omstendigheter.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com