Feilsøke Marine motorer

June 10

Feilsøke Marine motorer

Feilsøking marine motorer kan sammenlignes med å diagnostisere problemer med en bil motor, med noen ekstra bekymringer og ekstra systemer. Den typiske marine motoren, om utenbordsmotor, innenbords eller hard kjøre, opprettholder mye mer stress enn bilmotorer. Skipsmotorer ikke har luksusen av kystfart og lider konstant belastning og dreiemoment presset. Bli strandet på en båt langt fra land kan være en stor ulempe, samt farlig for pilot og mannskap. Feilsøke en marine motor krever en pasient elimineringsprosess en sviktende komponent eller system, samt kunnskap om hvordan det komponent eller systemet fungerer.

Instruksjoner

• Angi et multimeter for DC volt på lavere skala og fest røde måleren sonden til rød (positive) ledelsen på batteriet terminalen. Fest negative meter sonden negative (svart) terminal på batteriet. Måleren bør lese 12.5 volt eller mer, som er stående spenningen. Noen volt lesing mindre angir et batteri i staten utlading. Hvis motoren går, holde måleren koblet til terminalene og få motoren til en rask ledig. Slå på alt tilbehøret. Lesing bør angi 13,5 til 14.4 lading volt. Noen lesing indikerer mindre et problem med Dynamo eller regulator.

• Unsnap motor hetten og fjerne plugg wire eller ledninger. Inspisere pluggen for sprekker og frakobling på beslag. Bruke en kontakt og fastnøkkel til å fjern tennpluggen og sjekk elektrode for en lys brun eller brun farge - en vanlig indikator på en god plugg. Svart, våte eller hvit elektroder angir altfor rikt, oversvømmet eller en overopphetet tennpluggen. Koble plug ledningen til tennpluggen og sette den på motorblokken, nær en bakken-kilde. Hvis motoren starter, snu den og se etter en gnist hoppe fra pluggen til bakken. Ingen gnist indikerer et problem med spole- eller tenning system.

• Fjern tennpluggen (eller plugger) med kontakten og fastnøkkel. Skru inn en komprimering måle kortet slangen inn tennpluggen trådene. Koble coil ledningen helt og valglinjen overføring i nøytral. Start motoren over seks – åtte ganger med nøkkelen starter og lese måleren. Riktig komprimering for en motor sylinder burde omfang imellom 115 og 125 pund pr. kvadrat tomme (psi) for en høy komprimering. Noen lavere komprimering motorer kan kreve bare 80 til 100 psi. Sjekk reparasjon manualen til riktig psi-området. Sylindere som avvike 10 psi eller flere indikere et komprimering problem med ventiler, ringer eller hodet pakningen.

• Bruk en drivstoff filter fastnøkkel fjerne drivstoff-/ skilletegnet fra maskinen. Skru beholderen mot klokken og inspisere interiøret. Det skal ikke vann i beholderen. Hell innholdet i et klart glass jar og ser for vann og olje separasjon. Hvis vann finnes, betyr det vann har angitt drivstoff system, kan det forårsake en damp lock eller sylinder lock. Fylle skilletegn beholderen med fersk drivstoff fra gasstanken, via primer pære og slange, og så skru den tilbake på motoren for hånd.

• Fjern i eksosen portene på den nedre motor enheten av tang, silt, plast og annet rusk, hvis opplever en overoppheting problem. Hard kjøre og utenbordsmotorer, skal eksos vannet være varm touch og spennende i eksosen portene i jevn bekker eller sporadisk serieopptak. For en lukket ferskvann kjølesystem, sikre radiator er til maksimum, og at termostaten åpnes riktig når motoren når normal driftstemperatur. Kontroller våt eksos manifolder lekker, hvis så, og stram noen løs bolter socket og fastnøkkel. Ingen strøm fra i eksosen portene på lavere enhet angir en klemt fast eller ødelagt vannpumpe Løpehjul.

• Merk luft inntak filter og flamme bør for tresko av rust og rusk. Fjern flamme bør socket og fastnøkkel og rengjør innsiden av alle fremmedlegemer. Hvis utstyrt med kassett luftfilteret eller elementet, fjerne filteret og forsøker å starte motoren. Hvis motoren går, er luftfilteret tilstoppet.

• Sjekk gasstanken for et passende nivå av drivstoff. Drivstoff må være friske, ikke bitter eller støl lukt. Gammelt drivstoff vil innskudd gum og lakk i forgasser jets, tillate motor oppstart eller lated running. Fjern alle innebygde drivstoff filtre med en skrutrekker og blåse gjennom begge ender av filteret å sikre skjermelementene er fri og klar av hindringer.

• Sett ene enden av en genser wire på "Bat" terminalen på starter releet og den andre enden av ledningen på liten, tynn releet terminal. Plass tenningsnøkkelen i "På" posisjon. Hvis starteren spinner og engasjerer motoren, mens det gjorde ikke før, på solenoid er defekt, føre som en no-start tilstand.

Tips og advarsler

  • Hvis motoren går, men båten ikke beveger seg i motsatt eller videresende utstyr, kontroller at du ikke har mistet en propell på grunn av en ødelagt eller gled nøkkel på propellaksel.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com