PVD belegg prosess

November 17

PVD belegg prosess

Fysisk vanndamp avsetning (PVD) er prosess som skaper en metall damp som elektronisk brukes deretter ulike ledende materialer som en tynn legering belegg. Det er vanlig i elektroniske verktøy og maskiner deler, som et middel for å forlenge deres levetid. Prosessen blir utført i et vakuum kammer.

Forberedelse

Før belegget foregår materialet som er å være belagt må rengjøres grundig. Verktøyene plasseres i vakuum kammeret på spesielle kamper, som sikrer at belegget brukes jevnt. Kammeret er satt til 10-6 torr - en høy vakuum innstilling- og fylt med en inert gass som argon som deretter ioniserer deler. Dette er kjent som gassen rengjøring scenen, og det forbereder deler for metall belegg fase.

Metall belegg

Materiale brukt til coat delene er fordampet og ionisert og sendt i høy hastighet i vakuum og argon. Det settes da inn på delene i like mye. Egenskapene til den materielle forblir uendret under PVD belegg prosessen.

Endre sammensetningen av materialet

Du kan endre innholdet i materialet som brukes for belegg under prosessen ved å endre volum og type gass brukes i vakuum. Ved å gjøre slik at du kan produsere keramiske belegg, inkludert oksider, nitrider og karbider. For eksempel for å gjøre zirkonium nitride, som danner en messing farge og er ekstremt slitesterkt, legges nitrogen inn vakuum i tillegg til zirkonium.

Fordeler

PVD belegg har mange fordeler fremfor andre former for belegg som maleri og electroplating. Når den brukes på sammenlignet stor skala det resulterer i mindre farlig avfall materialer produseres electroplating. I tillegg er belegg opprettet av PVD ofte vanskeligere og mer korrosjonsbestandig enn de electroplating og maleri. Beskyttende topplakker er nesten aldri nødvendig med PVD belegg.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com