Erstatte nedre kontroll Arm foringer i en 2007 Chevrolet kobolt

May 16

2007 Chevy kobolt grunnmodellen kom med en 2.2-liters fire-sylinder motor og en fem-trinns manuell girkasse. Hjuloppheng foran på din kobolt inneholder en nedre kontroll arm for hvert hjul som brukes til å koble den nedre enden av suspensjon til sub ramme og også huser den lavere bidétbatteri. Nedre kontroll arm har en gummi foring som lar kontrollarmen flytte mot rammen under kjøring uten å forårsake støy eller overdreven slitasje av kontrollarmen. Kontroll arm foring inn endene av kontrollarmen og krever en spesiell verktøyet å fjerne og erstatte.

Instruksjoner

Kontroll Arm fjerning

• Parkere bilen på en plan overflate og sett på parkeringsbremsen. Løsne det lug vanskelige problemer til rattet betjenes med en lug skiftenøkkel. Løft foran bilen i luften med et gulv jack og stedet jack står under underramme. Senk bilen til den hviler sikkert på jack står.

• Fjern det lug vanskelige problemer etterfulgt av hjulet og sett dem til side. Fjerne lavere ballen felles knipe bolt og mutter socket og ratchet; Bruk en fastnøkkel til å holde bolt stedet under fjerning mutteren. Plassere ballen felles skilletegnet mellom kontrollarmen og styring knoke og sakte stramme bolten verktøyet til kuleleddet er atskilt fra den styringsgruppe knoke.

• Fjerne den bakre kontrollarmen til rammen bolt med kontakten og ratchet. Fjern de to boltene foran kontroll arm med en socket og ratchet. Fjern de to forside parentesene med to bolter og noter hvor sitte på kontroll arm. Rotere forsiden av kontrollarmen mot den styringsgruppe knoke litt, og skyv den bakre delen av kontrollarmen ut av rammen. Fjern kontrollarmen fra bilen.

Foringen erstatning

• Pakk en butikk fille rundt foten av kontrollarmen og sette det inn i vise på arbeidsbenk. Stram vise til kontrollarmen støttes trygt innenfor skruestikken. Ikke trekk vice nok til å bøye eller forvrenge kontrollarmen eller det må erstattes. Kontroller bidétbatteri løshet eller misdannelse og erstatte etter behov. Gjøre note av dybden og retningen opprinnelige foringen før du fortsetter.

• Sted større kopp foring erstatningen satt over ikke konisk slutten av kontrollarmen og plassere mindre koppen på foringen på konisk side av kontrollarmen. Tråd holder ermet (ser ut som en mutter med en skive koblet) halvveis opp bolten og skyv bolten gjennom kopper og foring. Installere mutteren på slutten av bolt.

• Holder mutteren jevn med en boks slutten fastnøkkel og stramme bolten med en kontakt og ratchet å nøye trekke foring av kontrollarmen. Når foringen er gratis kontrollarmen, demontere verktøyet og kast gamle foringen.

• Plass nye foringen til konisk siden av kontrollarmen. Plass den liten koppen ved ikke-konisk siden av kontrollarmen og større cup på foringen; på konisk siden av kontrollarmen. Tråd holder ermet halvveis opp skrue og lysbilde bolten gjennom kopper og foring. Installer slutten mutteren og stramme hånd stramt.

• Stram slutten mutteren med en skiftenøkkel mens du holder bolten jevn med kontakten og ratchet. Fortsette å skru mutteren til foringen trekkes inn kontrollarmen til opprinnelige dybden. Fjern slutten mutteren og demontere verktøyet fra kontroll arm og foring. Løsne vise og fjerne kontrollarmen fra vise.

Kontroll Arm installasjon

• Skyv den bakre delen av kontrollarmen på plass på sub ramme. Løst Installer bakre montering bolten. Sette ballen felles stud styringen knoke og løft foran hjørnet av kontrollarmen til sub ramme skinnen. Plasser parentesene i utgangsposisjonen og installere bolter gjennom braketter og kontroll arm, inn i rammen. Boltene foran armen til 41 fotpund med en momentnøkkel.

• Flytt til den bakre kontroll arm montering bolten og stramme 74 fotpund og en halv sving eller 180 grader. Installere lavere ballen felles klemme bolten gjennom knoke og installere mutter hånden stramt. Skru mutteren til 37 fotpund og deretter tilbake det 3/4 av en sving. Skru mutteren 37 fotpund pluss en ekstra 30 grader.

• Plasser hjul og dekk på wheel hub og installere lug vanskelige problemer hånden stramt. Løft foran bilen utenfor jack står og fjern jack står under bilen. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack. Stram det lug vanskelige problemer til 100 fotpund i et krysset mønster.

• Ta bilen til en lokal verksted har fronten justeringen sjekket og justert etter behov.

Tips og advarsler

  • Monterer parentesene mellom foran armen skruer og kontrollarmen vil føre til unormal og uforutsigbare håndtering.

© 2019 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com