Hva er forskjellene mellom en Harley Softail & en Hardtail?

March 2

Hva er forskjellene mellom en Harley Softail & en Hardtail?

Det er flere måter å klassifisere motorsykler. En er klassifisering motorsykkel stil, med kategorier som kryssere eller sportbikes. En annen måte å differensiere sykler er hensikten - noen motorsykler er bygget spesielt for lang avstand turné, andre for off-road riding. Ramme en motorsykkel bruker er en annen særpreger--det er to grunnleggende typer motorsykkel rammer: softail og hardtail. En softail ramme inneholder to deler, mens en hardtail rammen er bygd av en enkelt. Motorsykler med hardtail rammer har ingen bakhjulsoppheng. Sykler med softail rammer har en bakre boggi system består av en svingarm og støtdempere.

Bakgrunn av Harley-Davidson Softail

Teknisk, alle sykler med en bakre boggi system er softails motorsykler. I 1984 introdusert Harley-Davidson en motorsykkel med en ny ramme som skjult bakhjulsopphenget under rammen. Den sykkelen lignet hardtail modellene, siden bakhjulsopphenget var ikke synlig. Harley kalt den nye motorsykkelen "Softail" og lansert en ny familie av motorsykler under det registrerte varemerke navnet. Idé og utviklingen av Softail var arbeidet til Bill Davis, en rytter og ingeniør bor i St. Louis.

Hardtail rammen

Hardtail, eller stive motorsykkel ramme, er ett stykke. Bakakselen er koblet direkte til rammen. Mangel på en bakre boggi system gir hardtail sykler strømlinjeformet særpreg, ofte referert til som "linje." Linjen er utseendet på rammen skinnene strekker seg fra gasstanken bakakselen. Et annet resultat av mangel på bakhjulsoppheng på en hardtail motorsykkel er følelsen av veien gjennom rammen - ujevnhetene overføres fra det bakre dekket gjennom rammen til rytteren.

Harley-Davidson Softail rammen

De to delene til Harley-Davidson Softail rammen er forbundet med en pivot-felles. Invertert cantilever bakenden har en trekantet assembly, som dreies nær setet av motorsykkelen. To støtdempere er skjult under motoren. Fordi bakhjulsopphenget er skjult, opprettholder Softail rammen "linje" hardtail rammen mens myke virkningen av veien på rider.

Hardtail Vs. Softail

Lignende ser til side, den største forskjellen mellom en motorsykkel med en hardtail ramme og en Harley-Davidson Softail er turen. Bakhjulsopphenget av Softail gir rider en jevnere tur og bedre håndtering. Den stive rammen av hardtail gir disse motorsykler en liten fordel i svingene. Fordi Softail har flere deler på svingarm og støtdempere - det er en litt større pris på bygging involvert, og det er flere deler som kan slites ut. Hardtail sykler er mindre egnet for lengre turer, siden motorsykkelen overfører virkningen av hver brak til rytteren.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com