Historien om første mobiltelefon

May 28

Før mobilteknologi var det eneste mobile betyr at kommunikasjon toveis radio. Mobiltelefonen er så kalt fordi kapasiteten for mobil kommunikasjon er basert på et system av geografiske divisjoner kalt celler, koblet sammen gjennom et nettverk av overføring basestasjoner kalt celle nettsteder.

Toveis radioer

Toveis radioer ble en gang kalt "mobile rigger" og ble permanent installert i biler. Portabilitet ble lagt med utviklingen av håndholdte transceivere kjent som "walkie-talkies." Toveis radioer ble ikke koblet til det nasjonale telefonsystemet. Å skape mobiltelefoner ble født ut av behovet for å komme opp med en kommunikasjonsenhet som Mobile, bærbart og gjort bruk av et system sammenlignes med telefonnettverk.

Celler

Begrepet "celler" ble utviklet i 1947 av Bell Labs ingeniører Douglas H. Ring og W. Rae Young. Ideen var å dele et geografisk område i små Sekskantet celler. Hver celle hadde sin egen basestasjonen og bare bruker radiofrekvenser eksklusive til cellen. En annen Bell Labs ingeniør, Philip T. Porter, foreslått at basestasjonene plasseres på kryssende hjørnene av sekskantede cellene og være utstyrt med 3-retningsbestemt antennene bedre koble tilstøtende celler. Alle disse planer kan ikke være materialisert deretter siden teknologien ikke eksisterte ennå. Ytterligere fremgang skjedde i USA i 1960, når nødvendig elektronikk ble utviklet.

Samtalen

En annen viktig konsept i cellulær kommunikasjon utvikling var teknologien kjent som "kalle levering." Dette involverte automatisk skifte av en pågående samtale fra én basestasjon til en annen, som mobiltelefon oppringeren flyttet fra en Sekskantet celle til en annen, uten merkbar pause i overføringen. Før denne funksjonen ble utviklet, var mobiltelefon bruker begrenset til rammen av en celle området. Teknologien ble laget i 1970 av Amos E. Joel Jr, ingeniør fra Bell Labs.

Tidlig utvikling

Den svenske telekommunikasjonsselskap Ericsson hadde det som ble kalt mobiltelefon System A i 1956. Dette var kommersielt tilgjengelig og gjorde bruk av automatiserte basestasjoner, men telefonene var ganske tunge, ca ni kg hver. Sovjetiske radio-ingeniør Leonid Kupriyanovich kom opp med en "radiophone" i 1957. Det veide bare tre kg, opererte innenfor 30 km fra en basestasjon og hadde en 30-timers batterilevetid. Sovjetunionen i 1958 distribuert en nasjonal mobiltjeneste for bilistene kalt "Altay." Ved 1970 brukte 30 byer i Sovjetunionen Altay systemet. I USA sendt i 1971, AT & T et forslag til Federal Communications Commission (FCC) for etablering av en mobiltelefontjenester. Det var bare i 1982 som forslaget ble godkjent og avansert mobiltelefon tjenesten ble etablert.

Første generasjon

Første av første generasjon mobiltelefoner i USA var Motorola Dyna-Tac laget av Dr. Martin Cooper av Motorola. Motorola Dyna-Tac ble først offentlig demonstrert på 3 April 1973, i New York. Dette var en av de mer betydelige hendelsene som hjalp overbevise FCC for å tillate etablering av en mobiltelefontjenester.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com