Dreiemoment konverter Stall fart og effektivitet

March 23

Dreiemoment konverteringsprogrammer er enkel i konstruksjon, men langt mindre i funksjon. Mye av konverteringsprogrammets kompleksiteten kommer til den iboende intrikat av væske interaksjoner og kontrollerende væskestrøm. Realiteten er at med mindre dreiemoment-konverter stall hastighet er så lav som er årsakene motoren å bog ned, så oppdra det ikke kommer til å gjøre mye for effektivitet på gata eller veddeløpsbanen.

Konverteringsprogrammer og Stall

Såkalt består av tre grunnleggende deler. Konverteringsprogrammets pumpehjulet bladene sveiset på innsiden av saken presse væske gjennom turbinen, som spinner har overføringen drivaksel og en "stator" mellom de to som styrer strømning tilbake fra turbinen til pumpehjulet. Du kan gjøre ett eller alle tre ting å endre konverteringsprogrammets stall fart: redusere mengden av væske pumpet ved å redusere pumpehjulet diameter, øke størrelsen på slats mellom bladene så mer væske passerer eller endre pumpehjulet-turbin fin design. Mindre strømning og større slats mellom turbin finnene betyr at motoren må spinne til en høyere rpm å engasjere de turbinen, dermed resulterer i en økning i båsen hastighet.

Energi i bevegelse

Du kunne gjøre argumentet om at det er bare en slags energi i universet; det skjer bare på forskjellige skalaer. Vi refererer vanligvis til mekanisk bevegelse - som væske passerer gjennom bladene--som kinetisk energi og det er. Men når den kinetiske energien finner en overflate som bladene og gnir mot det, swirls at mekanisk energi rundt nær grenseflate å bli tilfeldig kinetisk energi på molekylært nivå; Vi kaller dette "varme". Enkel termodynamikk forteller observatør som all energi kommer fra et sted, så noen varme buildup i konverteringsprogrammet grunn av omkjøringsvei gjennom bladene eller væske resirkulering gjennom konverteringsprogrammet må ha kommet fra motion forårsaket av motoren. Kort sagt: varme i omformer er lik drivstoff fra gasstanken.

Glidning og effektivitet

Heten bygge er nesten uunngåelig konsekvensen av å bruke en høyere rader omformer, og den har en sammensatt effekt på effektivitet. Først varme selv representerer tap av effektivitet, men dens effekt på væske i konverteringsprogrammet gjør at effekten mer uttalt. Størst mulig effektivitet i pumping kommer fra skyve et solid objekt; massive objekter virvel ikke og de flytte ikke rundt, så hver bit av energien som går inn i dem går inn flyttes. Væske - spesielt svært tynn væsker, er forskjellige. De virvle på molekylært nivå, og de opprette grensen lag og skyve rundt for å uttrykke inngangen energi i alle slags merkelige måter. Siden girolje tynner med høyere temperaturer, det vil lettere virvle rundt i konverteringsprogrammet uten bidra til turbin bevegelse, og vil passere gjennom bladene enklere. Mer varme lik tynnere olje tilsvarer mer glidning tilsvarer mer varme.

Effekt på drivstofføkonomi

Først, den gode nyheten: høy-stall konverteringsprogrammer er teknisk dyktig gir større effektivitet når tomgang og turtall under opprinnelige stall hastigheten. Den samme interne "lekkasjer" og varme som gjør en omformer ineffektiv og dårlig på overføre makt også gjør det ideelt for inaktiv forhold. Mindre strømning og mindre motstand å strømme økt varme eller endringer i båsen tilstand redusere belastningen på motoren og la den inaktiv enklere. Den dårlige nyheten: tenker at dette gjør en høy-stall omformer mer effektiv er som å si en hest vil spise mindre hvis du ri den over et stup. Det er teknisk sant, men litt selvødeleggende. Med mindre du bruker 99 prosent av tiden sitter og tomgang i trafikken med overføring i parken, skal en høy-stall converter iboende glidning koste deg noen ekstra penger på drivstoff.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com