Hvordan fungerer automatisk AC kompressorer?

October 29

Introduksjon

Luftkompressoren i en bil klimaanlegg er hjertet av allsidig system. Klimaanlegg fungerer ved varmeoverføring - både fra innsiden av bilen til freon og freon til atmosfæren. I hovedsak AC systemet fjerner varmen fra interiør.

Teorien i praksis i et AC system er at varmen vil alltid overføre mot kjøligere temperaturer. Helst en væske er tvunget gjennom en liten orifice og omgjort til en spray, forårsaker forskjellen i høytrykk på innløpet side av munnstykket og lavtrykk på uttak side det å være mye kaldere. Samme gjelder en sprayboks. Spray er mye kaldere enn kan. Måten AC gir denne lov fungerer er ved hjelp av en væske som har et svært lavt kokepunkt slik at det lett kan omgjøres til en gass.

Luftkompressorer

Operasjonen starter med AC kompressoren. Kompressorens formål er å sette freon gass under trykk. Dette øker temperaturen på gassen slik at det er mye høyere enn temperaturen i luften utenfor. Kompressoren ligger på forsiden av motoren på en tilbehør braketten. Den har en talje foran som reimtrekk av veivakselen. Skivene har en magnetisk clutch knyttet til drivaksel av kompressoren. Når magnetiske clutchen er av, freewheels skivene på kompressoren. Når AC er aktivert, engasjerer magnetiske clutch knyttet til drivaksel med skivene, som viser kompressor drivaksel.

Systemet komprimerer gassen til rundt 250 psi, og øker sin temperatur til over 160 grader. Gassen flytter gjennom kondensatoren, som ligger foran radiatoren. Høy temperatur gassen går gjennom kondensatoren, gi ut mye av sin varme til kjøligere utenfor atmosfære. Mesteparten av gassen snur ryggen til en væske som den kjøler.

Hvordan AC fungerer med resten av systemet

Fra kondensatoren, kjøligere væske, som er fortsatt varmt å ta på linjen den passerer, sender til en orifice en type eller en annen, avhengig av kjøretøyet. Den lar høytrykks væsken gjennom svært liten åpning og spray lavt trykk kald væske i fordamperen under dashbordet.

Bilens fan tvinger interiør luft forbi kaldt fordamperen, som absorberer varmen fra interiøret. Når flytende spray absorberer varmen fra bilen, blir det tilbake i en gass som det har slik en lavt kokepunkt. Freon og noen væske flytte gjennom brannmuren til telleren. Funksjonen til akkumulatoren er kvitt systemet av fuktighet med bruk av en tørkemiddel og ta opp eventuell væske som ennå ikke slått til en gass. Det vil holde væsken lenge nok til å gjøre det til en gass siden kompressoren ikke komprimerer en væske uten å bli skadet. Syklusen begynner på nytt.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com