Hvordan legge til en andre operativsystem på datamaskinen

August 27

Installere andre operativsystem (OS) på en datamaskin kalles "dobbeltoppstart" i datamaskinen handel. Dobbeltoppstart gir en mulighet til å prøve ut et nytt OS, som Windows 7 eller Linux, og likevel ha tilgang til en trofaste favoritt som Vinduer XP eller Vista. Nøkkelen til innstilling opp en dobbelt-starter opp systemet er riktig partisjonering av harddisken.

Instruksjoner

Hvordan legge til en andre operativsystem på datamaskinen

1 Vurdere din plass på harddisken. For eksempel hvis du ønsker å dobbelt støvel XP og Win7, trenger du minst 21GB ledig plass bare for OS installasjoner, alt etter Microsoft. Hvis harddisken er under 80GB, oppgradere til en større størrelse. Flytte alt fra den gamle harddisken til den nye stasjonen bruker et produkt som Acronis lett overføre.

2 Opprette en back up bruker en ekstern harddisk eller en abonnementsprogram som Carbonite. Dette vil tilbake opp være verdifulle i fremtiden.

3 Partisjonere harddisken. Partisjonering oppretter en virtuell harddisk ved å dele plass i to eller flere separate containere. Bruke en kommersiell diskpartisjoner program som Nortons deling trolldommen, Bokstavord Deling Bestyrer eller et gratis program som GParted. Vista har sin egen partisjon verktøy: Klikk "Start" og skriv "diskmgmt.msc" i Kjør-boksen og trykk "Enter". Følg instruksjonene nøye. Del harddiskplassen i en partisjon eller "volum" for gjeldende OS og filer, og et volum for nye OS. Angi eldste OS å starte først i diskvolumet 0. Diskvolumet 1 inneholder det nye operativsystemet.

4 Plass den nye OS sett opp platen i CD-skuffen og gjenstarte. Hvis sett opp platen ikke kjører automatisk, gjenstarte og trykke F2 for å gå inn BIOS. Kategorien oppstart eller oppstartrekkefølgen og sette CD-stasjonen til å starte først. Trykk "F10" for å lagre endringene og gjenstarte. Når datamaskinen starter på nytt, finner det OS sett opp platen i CD-spilleren. Konfigurere programmet vil fortelle deg det er en aktuelle Vinduer OS på en partisjon, men det finnes en annen partisjon. Velg denne andre plasseringen din ny OS. Følg den på skjermen instruksjonene nøye.

5 Omstart. Velg hvilket OS støvel til nå, og trykk "Enter". Hvis du ikke lager en markering, starter datamaskinen den gamle OS som standard.

6 Gi nødvendige driverstøtte for det nye operativsystemet. Nye OS må egne drivere for enheter som en video eller Ethernet-kort. Last ned drivere spesifikke til nye OS fra datamaskinen eller enhetsprodusenter nettsider.

Tips og advarsler

  • "Mangler drivere" feil er vanlig etter innstilling opp en dobbelt støvelsystem. Et gratis verktøy som Everest Home Edition vil hjelpe identifisere alle enhetene i datamaskinen og henvise deg til driveren steder på nettet.
  • Ikke forsøk å partisjonere harddisken til du har laget en sikkerhetskopi av gjeldende personlige filer. Kontroller at du har den opprinnelige OS Set Up plater tilgjengelig i tilfelle re-installasjon er nødvendig å gjenopprette maskinen.

© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com