Motorsykkel hjelm sikkerhet fakta

November 15

Motorsykkel hjelm sikkerhet fakta

Motorsykkel ulykker er en epidemi i USA. Med de stigende kostnadene til drivstoff kjøre flere amerikanere til veiene på drivstoffeffektive motorsykler, mange for første gang, blir ryttere skadet oftere. Erfaring er bare en del av ligningen, men. Mange ryttere ha ikke riktig utstyr, inkludert en hjelm.

Fakta

Ifølge National Highway Traffic Safety Administration skjedde mer enn 103,000 motorsykkel ulykker i 2007, en økning på 110 prosent fra 1998. NHTSA rapporterer også at 65 prosent av motorsykkel dødsfall involvert ryttere uten hjelmer i stater som ikke mandat dem. Den gjennomsnittlige motorsykkel rider er 37 ganger mer sannsynlig å være involvert i en ulykke, hodeskader ledende dødsårsaken. NHTSA rapporterer også at sjansen rytter vil lide en alvorlig hodeskade øker 40 prosent når han ikke er hjelm.

Hjelm i aksjon

En motorsykkel hjelm funksjoner i to trinn. Først er kinetic kraft av betydning spredt over den hjelm rigid ytre skall. Hvis effekten er alvorlig nok, vil det ytre skallet sprekk for å absorbere så mye kraft som mulig. For det andre, overføres eventuelle gjenværende energi til indre duken, som er vanligvis laget av polystyrenskum. Duken fungerer som en støtdempende pute, slikker kinetisk energi før den når rytterens hjernen. Riktig utstyrt og sertifisert hjelm kan være opptil 69 prosent effektive i å hindre alvorlige hjernen traumer.

DOT sertifisering

Hjelmer godkjent av US Department of Transportation må passere flere innvirkning-relaterte tester. Pass på at hjelmen er DOT godkjent. Stater som krever bruk av hjelm på offentlige veier krever at det er DOT-sertifisert. Hjelmer har ikke PRIKK godkjenning, som de fleste av den bønne-type hjelmer båret av cruiser ryttere, vil sannsynligvis ikke beskytte deg i tilfelle en ulykke. Du kan også bli bøtelagt for ikke å ha riktig sertifisert utstyr.

Snell sertifisering

I 1956 drept en populær amatør rallyfører William Snell, som LED massiv hodeskader på grunn av en ineffektiv hjelm. Snells arv, Snell Memorial Foundation, ble opprettet for å fremme forskning, utdanning, testing og utvikling av høyere standarder for å forbedre effektiviteten til hjelmer. Dag er Snell sertifisering en av de høyeste standardene for hjelmer. Selv om Snell er helt frivillig for hjelm produsenter, sende mange sine hjelmer for M2000/M2005 standard testing. Testing inneholder en to-strike-test på et hemisfæriske 5-tommers stykke stål, simulere høyt og lavt strømforbruk virkninger.

Lover og hjelm bruk

Ifølge NHTSA bruk lover som krever motorsykkel ryttere til å bruke hjelm har økt hjelm som en rytter uten hjelm er lett synlig for rettshåndhevelse. På samme måte har som har opphevet hjelm lover sett hjelm bruk slippe. I det første året av dens opphevelse, motorsykkel dødsfall steg 31 prosent i Texas. Kentucky, Louisiana og Arkansas hadde lignende resultater, med dødsfall øker så høyt som 100 prosent.

Misforståelser

Mange ryttere hevder at hjelm ikke fungerer, siterer redusert syn, mangelen på mulighet til å høre forbi hjelm og nakke skader.

Hjelmer, spesielt hele modeller, kan hindre støv og veien rusk forårsaker øye skadene. Visjon begrensningen er minimal. DOT-godkjent hjelmer må oppgi en 210-graders synsfelt. Likeledes, hørsel er ikke svekket når hjelm. Vind, motor og veien støy reduseres, slik at en forholdsmessig mengde lyd å bli hørt av wearer.

Eksperter fra University of Southern California studerte 980 hodet og nakkeskader som følge av motorsykkel krasjer og fant at bare fire av skadene kunne tilskrives hjelm. Studien uttalt at alle fire skader var mindre.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com