Firebird kroppstyper

January 30

Firebird kroppstyper

Pontiac Firebird ble introdusert i 1967, samme år som Camaro, som den deler mange kroppen stil valg. Bilen ble designet på General Motors' F-body plattform, en bakre-hjuls-stasjonen kjøretøy chassis bare brukes for Firebird og Camaro. Denne ville være grunnlag for mange ikoniske Firebird design, inkludert klassisk muskel bil, Trans Am.

Første generasjon

Innvielses kroppen stilen på Firebird hadde mye til felles med en av GM's andre modeller, Camaro. Støtfangeren foran, døren skins og bakre deler av 1967 Firebird var faktisk deler brukes i produksjonen av Chevrolet Camaro. Designerne av første generasjon Firebird modeller (1967-1969) skreddersydd kroppen stilen med en delt frontgrill, integrert støtfangere og beaked hette. Disse Firebirds ble produsert som todørs hardtop kupeer og kabrioleter.

Andre generasjon

Fender figurer var glattet ut og hjulet brønner ble laget nesten perfekt sirkulære med Firebirds produsert fra 1970 til 1981. Ifølge-edmunds.com var definere body-elementet i denne produksjonssyklusen "Endura" nese stykket som omringet Firebirds Grill og frontlykter. Dette elementet av Firebirds brødtekststil produsert et kjøretøy som ikke synes å ha en støtfanger. År 1970 ble den første produksjonen løpe av Trans Am, en muskuløs versjon av Firebird preget av sin dype fronten spoiler, fender ventiler, fullbreddes hekkspoiler og bak pust hette scoop.

Tredje generasjon

Tredje generasjons Firebirds kom i 1982, preget av sin "skjult frontlykter," som venda åpen fra kroppen av bilen. Denne generasjonen av Firebirds også veide betydelig mindre og fokusert mer på aerodynamikk enn tidligere modell år, delvis for å øke drivstofføkonomi under en bensin krise. Frontruten skråningen ble endret for tredje generasjons kroppstyper, med inkluderingen av en helt glass kombi som trengte ingen metall strukturering å støtte den. Trans Am produksjonslinjen fortsatte også og ble gjort mer berømt av populariteten til hit TV show "Knight Rider", som spilte en 1982 Trans Am som snakker bilen "Kitt." Tredje generasjons produksjon av Firebird stoppet i 1992.

Fjerde generasjon

Plast støtfangeren foran og en nydesignede, mer aerodynamisk karosseri rullet av produksjonslinjer Firebird i 1993. Fjerde generasjon Firebird teksttypen så også avkastningen av det konvertible modellen og innlemmelse av en sport pakke utseende med en funksjonell hette scoop og noen oppgraderinger til Firebirds hestekrefter. Produksjonen for fjerde generasjon modeller endte i 2002, når GM anlegget i Quebec stengt.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com