Hva gjør en bil motor arbeid?

November 18

Hva gjør en bil motor arbeid?

Bil motorer har en enkel jobb å gjøre: å konvertere kjemisk energi (i form av bensin eller diesel) i mekanisk (kinetic) energi i form av en spinnende Veivaksel. Alle motorene bruke den kjemiske energien ved å kombinere deres drivstoff med oksygen i en prosess kjent som forbrenning. Biprodukter av forbrenning (varme og trykk i form av utvide gasser) formidle sin energi til veivakselen, som spinner den overføringen drivaksel og flytter bilen.

Deler

Motorens jern eller aluminium blokk danner grunnlaget for hele samlingen. Blokken har flere hull (kjeder) kalt sylindere. Sylindere huset stempler, som er koblet til veivakselen som konverterer deres opp ("Stempelkompressorer") forslag til roterende bevegelse. Blokken er toppet av en topplokk, som omfatter sylindere med en forseglet "forbrenning chamber." Hodet inneholder ventilene som tillate luft/drivstoff til og fra forbrenning kamre gjennom passasjer (kalt "porter") og kan også huset et lobed "kamaksel" som åpner og lukker ventilene.

Suge, Squish, Bang og slag

Nesten alle auto-motorer er 4-takts design, såkalt fordi stempelet beveger seg fire ganger for hver forbrenning hendelse. "Suger, Squish, Bang, slag" er en mnemonic ofte undervist i videregående auto klasser å hjelpe elevene å huske hva de fire slag er for. "Suger": luftinntaket ventilen åpnes og stempelet går ned, suge i luft og drivstoff. "Squish": luftinntaket ventilen lukkes og stempel flytter til luft og drivstoff. "Bang": en tennplugg antenning komprimert luft/drivstoff blanding, skyve stempelet ned. "Slag": eksos ventilen åpnes og stempelet går tilbake for å presse ut brukte avgasser. Etter dette eksos ventilen lukkes, inntak ventilen åpnes og syklusen gjentas.

Drivstoff blanding

Samtidig, brukt alle bilene forgassere for å innføre drivstoff til motoren innkommende airstream. Forgassere er i hovedsak presist kontrollert drivstoff lekkasjer som innføre drivstoff i motoren av vakuum "suger" slag. Moderne biler bruker bensininnsprøytning, som bruker ett eller flere ventiler (drivstoff injektorer) som raskt åpner og spray trykk drivstoff til motoren. Bensininnsprøytning utfører vanligvis bedre enn carburetion fordi det mer grundig fordamper flytende bensin og lar datamaskinen kontrollene modulerer drivstoffblandingen og gnist timing.

Diesel

Dieselmotorer bruker en litt annen tilnærming til tenningen enn gassmotorer. En etablert faktum i fysikk er at gassene får varmere som de er komprimert og kjøligere som de utvider. Dieselmotorer dra nytte av dette faktum at de bare presse (komprimere) luft/drivstoff blandingen til air temperatur årsaker drivstoff til å eksplodere. Slike "komprimering ignition" motorer trenger tennplugger og er mye bedre i å trekke ut hver siste bit av energi drivstoff har å tilby enn gnist-antent gassmotorer.

Ancillaries

Motorer har en rekke systemer å aktivere forbrenningsprosessen. Disse inkluderer et kjølesystem (å holde sylindere og topplokk fra smeltende med høy temperatur på forbrenning) og en alternator (for å gi strøm til den gnisten tenning og datamaskinen). Flytende kjøling systemer består vanligvis av en vannpumpe, en radiator (for å spre varmen), en termostat (en ventil å holde vannet i motoren før den varmes opp) og en fan å sirkulere luft over radiatoren ved lave hastigheter.


© 2020 pcdriverupdate.com | Kontakt oss: webmaster# pcdriverupdate.com